Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проекту містобудівної документації

Оголошення
17.11.2023

ЗАЯВА ПРО ВИЗНАЧЕННЯ ОБСЯГУ СТРАТЕГІЧНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОЦІНКИ ПРОЕКТУ МІСТОБУДІВНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ:

 

Детального плану території

окремої земельної ділянки

з кадастровим номером 3522281500:02:000:7556 в адміністративних межах

Дмитрівської сільської ради Кропивницького району

Кіровоградської області

(за межами населеного пункту)

 

Замовник СЕО: Відділ містобудування, архітектури, житлово - комунального господарства, благоустрою та цивільного захисту Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області,

Юридична адреса: пл. Перемоги, буд. 4, с. Дмитрівка, Кропивницький район, Кіровоградська обл. тел. 7-03-18 jkg.dsr@ukr.net

Інвестор проекту: Товариство з обмеженою відповідальністю «Леон К» 27400, Кіровоградська обл., м.Знам’янка, вул.М.Грушевського, буд.1

м.тел.095-006-45-72

Вид та основні цілі документу державного планування (ДДП) та його зв’язок з іншими ДДП:

Проект ДПТ  розробляється  з  метою уточнення планувальної структури і функціонального призначення, просторової композиції, параметрів забудови та ландшафтної організації земельної ділянки,  визначення  всіх планувальних обмежень використання території згідно з державними будівельними та санітарно-гігієнічними нормами. 

Детальний план території окремої земельної ділянки з кадастровим номером 3522281500:02:000:7556 в адміністративних межах Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області (за межами населеного пункту) розроблений на замовлення Відділу містобудування, архітектури, житлово - комунального господарства, благоустрою  та цивільного захисту Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області, згідно завдання на розроблення містобудівної документації ФОП Пенязь Тетяна Олексіївна.

На підставі клопотання товариства з обмеженою відповідальністю «ЛЕОН К», прийнято рішення Дмитрівської сільської ради від «12» жовтня 2023 року  № 1669 «Про надання дозволу на розроблення детального плану території окремої земельної ділянки з кадастровим номером 3522281500:02:000:7556 в адміністративних межах Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області (за межами населеного пункту)», за яким розробляється Детальний план території який включає в себе земельну ділянку існуючого АГЗП на якій планується нове будівництво операторної з магазином та шиномонтажною, орієнтовною площею забудови – 0,0048га.

Детальний план території розробляється з урахуванням положень актуалізованого «Проекту районного планування Знам’янського району Кіровоградської області» розробленого «УКРНДПІЦИВІЛЬСІЛЬБУД» м.Київ в 1993 році та «Генеральний план м.Знам’янка Кіровоградської області», розробленої Київським інститутом «ДІПРОМІСТО» у 2014р. М.1:5000, з урахуванням державних і регіональних інтересів та враховує: інформацію містобудівного, земельного та інших кадастрів, заяви щодо забудови та іншого використання території.

Те, якою мірою ДДП визначає умови для здійснення діяльності або надання документів дозвільного характеру на реалізацію видів діяльності та об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля, у тому числі інформацію щодо визначення місцезнаходження, розміру, потужності або розміщення ресурсів:

Відповідно до частини першої статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», здійснення оцінки впливу на довкілля є обов’язковим у процесі прийняття рішень про провадження планованої діяльності, визначеної частинами другою і третьою статті третьої. Така планована діяльність підлягає оцінці впливу на довкілля до прийняття рішення про провадження планованої діяльності.

Враховуючи п.4 ч.3 ст.3 ЗУ «Про оцінку вплив на довкілля» дана планова діяльність не відноситься до видів планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля та підлягають оцінці впливу на довкілля.

Обсяг СЕО визначається переліком основних екологічних проблем наявних на території. На території, яка охоплюється детальним планом, планується нове будівництво операторної з магазином та шиномонтажною товариства з обмеженою відповідальністю «ЛЕОН К».

Ймовірні наслідки

а) для довкілля, у тому числі для здоров’я населення.

В ході здійснення СЕО мають бути оцінені ймовірні наслідки реалізації документа державного планування Детального плану території окремої земельної ділянки з кадастровим номером 3522281500:02:000:7556 в адміністративних межах Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області (за межами населеного пункту) для нового будівництва операторної з магазином та шиномонтажною, зокрема, мають бути оцінені наслідки для таких компонентів довкілля:

-ґрунти;

-атмосферне повітря;

-водні ресурси;

-стан фауни, флори, біорізноманіття, землі (у тому числі вилучення земельних ділянок);

-кліматичні фактори; у тому числі для здоров’я населення;

Під час здійснення СЕО, варто оцінити ймовірні наслідки від об’єктів інфраструктури, що пропонується відповідно до детального плану території, на здоров’я населення.

б)    Для територій з природоохоронним статусом.

Під час здійснення СЕО, варто оцінити ймовірні наслідки від об’єктів інфраструктури, що пропонується відповідно до детального плану території, на території з природоохоронним статусом.

в)    транскордонні наслідки для довкілля, у тому числі для здоров’я населення - відсутні.

Виправдані альтернативи, які необхідно розглянути, у тому числі, якщо ДДП не буде затверджено:

Не передбачаються.

Дослідження, які необхідно провести, методи і критерії, що використовуватимуться під час СЕО:

Перевірка матеріалів Детального плану території, розділу «Охорона навколишнього природного середовища», на відповідність діючим нормативно- правовим документам у цій галузі;

Обсяг досліджень передбачається відповідно до ст.11 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

Для розробки СЕО передбачається використовувати наступну інформацію: доповіді про стан довкілля, статистичну інформацію, дані моніторингу стану довкілля, оцінку впливу на довкілля планової діяльності та об’єкту, які можуть мати значний вплив на довкілля, пропозиції щодо зміни існуючого функціонального використання території

Заходи, які передбачається розглянути для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків виконання ДДП:

Під час здійснення стратегічної екологічної оцінки передбачається розглядати заходи із запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків на довкілля, визначені законодавством та нормативно-правовими актами.

Так, Закон України «Про охорону навколишнього природного середовища», визначає загальні вимоги в галузі охорони навколишнього середовища при розміщенні, проектуванні, будівництві, введенні в експлуатацію, експлуатації, консервації, споруд та інших об’єктів.

Законом встановлено, що використання природних ресурсів громадянами, підприємствами, установами та організаціями здійснюється з додержанням обов’язкових екологічних вимог:

а)    раціонального і економного використання природних ресурсів на основі широкого застосування новітніх технологій;

б)    здійснення заходів щодо запобігання псуванню, забрудненню, виснаженню природних ресурсів, негативному впливу на стан навколишнього природного середовища;

в)    здійснення заходів щодо відтворення відновлюваних природних ресурсів;

г)     застосування біологічних, хімічних та інших методів поліпшення якості природних ресурсів, які забезпечують охорону навколишнього природного середовища і безпеку здоров’я населення;

д)    збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду, а також інших територій, що підлягають особливій охороні;

е)     здійснення господарської та іншої діяльності без порушення екологічних прав інших осіб;

є) здійснення заходів щодо збереження і невиснажливого використання біологічного різноманіття під час провадження діяльності, пов’язаної з поводженням з генетично модифікованими організмами.

Заходи спрямовані на запобігання, відвернення, уникнення, зменшення, усунення значного негативного впливу на об’єкти тваринного світу Під час провадження планованої діяльності, у відповідності до вимог статей 9, 37, 39, 40 Закону України «Про тваринний світ»:

збереження умов існування видового і популяційного різноманіття тваринного світу в стані природної волі;

недопустимість погіршення середовища існування, шляхів міграції та умов розмноження диких тварин;

з береження цілісності природних угруповань диких тварин;

запобігання загибелі тварин під час здійснення виробничих процесів;

охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин;

недоторканість ділянок, що становлять особливу цінність для збереження тваринного світу;

розроблення і здійснення заходів, які будуть забезпечувати збереження шляхів міграції тварин.

Заходи спрямовані на запобігання, відвернення, уникнення, зменшення, усунення значного негативного впливу на здоров’я населення. При здійсненні планованої діяльності у відповідності до вимог статті 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» з метою відвернення і зменшення шкідливого впливу на здоров’я населення шуму, неіонізуючих випромінювань та інших фізичних факторів будуть розглядатися:

відповідні організаційні, господарські, технічні, технологічні, архітектурно- будівельні та інші заходи щодо попередження утворення та зниження шуму до рівнів, установлених санітарними нормами;

заходи радіаційної безпеки, відповідних санітарних правил, а також заходи встановлені нормами, іншими актами законодавства, що містять вимоги радіаційної безпеки;

Пропозиції до структури та змісту СЕО:

Розділ «Охорона навколишнього природного середовища» в обсязі звіту про стратегічну екологічну оцінку виконати відповідно до вимог статті 11. Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» та вимог ДСТУ-Н Б Б.1.1-10:2010 «Настанова з виконання розділів «Охорона навколишнього природного середовища».

Звіт про стратегічну екологічну оцінку складається до затвердження документа державного планування та містить з урахуванням змісту і рівня деталізації документа державного планування, сучасних знань і методів оцінювання таку інформацію:

1) зміст та основні цілі документа державного планування, його зв’язок з іншими документами державного планування;

2) характеристику поточного стану довкілля, у тому числі здоров’я населення, та прогнозні зміни цього стану, якщо документ державного планування не буде затверджено (за адміністративними даними, статистичною інформацією та результатами досліджень);

3) характеристику стану довкілля, умов життєдіяльності населення та стану його здоров’я на територіях, які ймовірно зазнають впливу (за адміністративними даними, статистичною інформацією та результатами досліджень);

4) екологічні проблеми, у тому числі ризики впливу на здоров’я населення, які стосуються документа державного планування, зокрема щодо територій з природоохоронним статусом (за адміністративними даними, статистичною інформацією та результатами досліджень);

5) зобов’язання у сфері охорони довкілля, у тому числі пов’язані із запобіганням негативному впливу на здоров’я населення, встановлені на міжнародному, державному та інших рівнях, що стосуються документа державного планування, а також шляхи врахування таких зобов’язань під час підготовки документа державного планування;

6) опис наслідків для довкілля, у тому числі для здоров’я населення, у тому числі вторинних, кумулятивних, синергічних, коротко-, середньо- та довгострокових, постійних і тимчасових, позитивних і негативних наслідків;

7) заходи, що передбачається вжити для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків виконання документа державного планування;

8) обґрунтування вибору виправданих альтернатив, що розглядалися, опис способу, в який здійснювалася стратегічна екологічна оцінка, у тому числі будь-які ускладнення (недостатність інформації та технічних засобів під час здійснення такої оцінки);

9) заходи, передбачені для здійснення моніторингу наслідків виконання документа державного планування для довкілля, у тому числі для здоров’я населення;

10) опис ймовірних транскордонних наслідків для довкілля, у тому числі для здоров’я населення (за наявності);

11) резюме нетехнічного характеру інформації, розраховане на широку аудиторію.  

Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції та строки їх подання:

Усі зауваження та пропозиції громадськості до заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проекту документа державного планування «Детального плану території окремої земельної ділянки з кадастровим номером 3522281500:02:000:7556 в адміністративних межах Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області (за межами населеного пункту)» для нового будівництва операторної з магазином та шино монтажною надаються до Відділ містобудування, архітектури, житлово - комунального господарства, благоустрою та цивільного захисту Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області: пл. Перемоги, буд. 4, с. Дмитрівка, Кропивницький район, Кіровоградська обл. тел. 7-03-18 jkg.dsr@ukr.net

Контактна особа: Начальник Відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, благоустрою та цивільного захисту Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області – Бабіч Тетяна Миколаївна, м.тел. 095-891-77-05 jkg.dsr@ukr.net

СТРОКИ  ПОДАННЯ

Відповідно до п.5 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» - строк громадського обговорення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки становить не менше 15 днів з дня її оприлюднення.

Новини на цю ж тему

Оголошення про проведення закупівлі

Відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, благоустрою та цивільного захисту Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області
Оголошення
13.12.2023

Громадські слухання містобудівної документації

Проводяться громадські слухання містобудівної документації - детальний план території окремої земельної ділянки з кадастровим номером 3522281500:02:000:7556
Оголошення
06.12.2023

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проекту містобудівної документації

Детального плану території окремої земельної ділянки з кадастровим номером 522281500:03:000:1183 в адміністративних межах Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області (за межами населеного пункту)
Оголошення
17.11.2023

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проекту містобудівної документації

Детальний план території земельних ділянок з кадастровими номерами 522281500:02:003:0058, 35222 81500:02:003:0059, 3522281500:02:003:0060 в адміністративних межах Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області (за межами населеного пункту)
Оголошення
17.11.2023

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проекту містобудівної документації

Детальний план території земельної ділянки за межами населеного пункту села Цибулеве в адміністративних межах Дмитрівської сільської ради
Оголошення
17.11.2023

Оголошення про проведення закупівлі

Оголошення про проведення закупівлі роботи з «Облаштування скверу «Громадський вулик» (капітальний ремонт) за адресою: вулиця Центральна, село Цибулеве Кропивницького району Кіровоградської області. Коригування»
Оголошення
07.11.2023

Про проведення громадського обговорення щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проєкту містобудівної документації

Оновлення та внесення змін до генерального плану та розроблення плану зонування села Макариха Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області»
Повідомлення
12.04.2023

Робоча зустріч в рамках програми DOBRE з питань покращення послуги водопостачання.

11 листопада 2021 року відбулася робоча зустріч з консультантом програми DOBRE Сергієм Кареліним з питань покращення водопостачання.
Інформація
15.11.2021

Присвоєння адрес об’єктам будівництва

з 1 липня 2019 року адреса об’єкту будівництва присвоюється за вибором замовника будівництва
Оголошення
28.05.2020
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше