Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

МОЄ СЕЛО – ЧАСТИНКА УКРАЇНИ

Пресреліз
20.09.2021

День села пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія кожного населеного пункту є часточкою історії громади. А цю історію люди творять щоденною тяжкою працею. Адже життя на селі щодня ставить перед ними багато непростих питань, які потребують вирішення. І щоденний труд, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу.

Село Макариха відзначило свою 186-ту річницю з Дня заснування. Дмитрівський сільський голова Наталія Стиркуль привітала зі святом жителів села Макарихи та подякувала тим людям, які небайдужі до проблем громади, беруть активну участь у житті села. Відзначила значну допомогу та підтримку народного депутата Олеся Довгого, який опікується своїм виборчим округом та залучає державні субвенції. Зачитала вітальну листівку від депутата та зазначила, що у подарунок він передав саджанці магнолій, які висадять на території села

Наталія Євстафіївна побажала всім жителям розквіту, міцного здоров’я та добробуту, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя, вселяють віру в себе та в свої можливості.

Привітали односельців зі святом і депутати від Макариського старостинського округу Юлія Магдій та Геннадій Дебелий.

Змінювалося життя, але незмінними залишилися люди: щирі, працьовиті і талановиті, які з покоління у покоління передавали свою любов до рідної землі, свої традиції і звичаї. Село багате здобутками своїх жителів, які прикладають багато зусиль, щоб село міцніло, було чистим, охайним і привабливим. Макариха - то велика і дружня родина, яка зростила багато вчителів, лікарів, журналістів, землеробів, водіїв, які живуть тут та в інших місцях, але завжди повертаються до колиски свого дитинства.

Привітала своїх односельців зі святом редакторка газети «Сільське життя» Катерина Матко. Вона зазначила, що саме село Макариха, батьки, вихователі, вчителі, односельці дали путівку у життя, навчили жити за законами справедливості, були наставниками і прикладами, як долати життєві негаразди і при цьому не втратити себе, людяності та щирості.

Ведучі свята Наталія Губа та Валентина Бородай підкреслили, що наша земля овіяна духом свободи, окроплена кров’ю наших пращурів, рясно полита солоним потом хліборобів. Сьогодні вся наша країна переживає дуже нелегкий час, наші земляки зі зброєю в руках захищали й захищають незалежність та цілісність держави, і ми віримо у перемогу та мирне майбутнє, і усвідомлюємо, що найцінніше – це людське життя. Ми молимося за життя кожного солдата і пам’ятаємо усіх, хто відійшов у небуття. Всі присутні вшанували пам’ять усіх загиблих хвилиною мовчання. Дмитро Зімін та Софія Стешенко поклали квіти до обеліска Слави.

У селі Макарисі народжувалися люди, які жили працювали і своєю працею прославляли цей край. На території села працював колгосп, були молочно-товарні ферми та свинокомплекс. У селі існував сучасний супермаркет та збудований добротний будинок культури, який і сьогодні збирає на святкування жителів села.

У цей день привітали найстаршу жительку села Меланію Харлампівну Ворожбит, яка цього року відзначила свій 95-річний ювілей. А Віка Пустовойко привітала піснею «А я бажаю Вам добра».

Село живе, поки не сплять лелеки. Діти – це майбутнє. І коли народжується дитина у родині – це радість для кожного члена сім’ї. У номінації «Наймолодший житель села» привітали Марка Вадимовича Косенка. Татові вручили подарунок та побажали, щоб щастя завжди жило у їх родині. А Валентина Бородай виконала пісню «Малесенькі долоньки».

З усіх людських відносин – сім’я – це найбільша цінність. Вірність, любов, виховання дітей є найміцнішими узами сімейного шлюбу. У Макарисі живе пара, яка понад 60 років крокує життям рука об руку, і завжди разом, і в смутку, і в радості. У номінації «Діамантове весілля» привітали подружжя Миколу Федотовича та Ганну Петрівну Малиновських. А Віктор Гаркавий подарував пісню «Віночок».

Гарну виставку вишитих робіт підготували майстрині Валентина Бобліна, Олена Шершак та Світлана Костюченко.

Надали святковості неперевершені фотозони в українському стилі. Приваблювали зір всіх присутніх квіти-гіганти, які виготовила Людмила Борзова. Вона має великий талант передавати всю красу квітів через підручні матеріали.

У рамках святкових заходів Дмитрівський сільський голова Наталія Стиркуль на святковому короваї показала, як розподіляється бюджет. Коровай розподілила на частини і вручила шматочки короваю представникам освіти, медицини, культури і спорту. Найбільшу частику короваю отримали освітяни, бо на цю галузь витрачається найбільша частина бюджетних коштів. Адже якісна освіта – це майбутнє громади.

Чудовими піснями порадував присутніх народний артист України Василь Данилюк.

 - Відчув від жителів села Макарихи щирість і доброту, - поділився враженнями народний артист. - Намагався своїми піснями торкнутися серця кожного присутнього, і думаю, що мені це вдалося. Тут живуть гарні і привітні люди, які заслуговують на повагу і визнання. Вони мене вразили своєю згуртованістю, талантами, креативністю, щирістю та гостинністю. Переглянув шедевральні вироби сільських майстринь-вишивальниць, вразили своєю красою фотозони та квіти. Важко віриться, що люди незважаючи на свої щоденні сільські клопоти, важку працю, знаходять час і можливості на створення таких чудових робіт, на організацію таких гарних свят. Невеличке село, але на святкування його жителі зібралися дружнім колективом, практично весь зал був заповненим. Будинок культури, збудований за стандартами, має гарне звучання. У Макарисі побував вперше, але згадка про це село та людей залишиться особливою сторінкою у моїй книзі життя, - підкреслив Василь Данилюк.

Колективом редакції газети «Сільське життя» було організовано фотовиставку «Згадаймо як святкували День села два роки тому», яка збирала біля себе глядачів і малювала на їх обличчях приємні усмішки, бо саме вони були героями цих фотосвітлин.

Виступив голова правління громадської організації «Культурно-спортивне об’єднання інвалідів» та засновник Всеукраїнського соціально-культурного проєкту «Мамина весна» Олександр Іськов, який вручив пам’ятні подарунки та відзначив гарну підготовку в організації свята та акцентував на тому, що макарівчани бережуть і продовжують гарні традиції.

Свято подовжилося розіграшем святкової лотереї, де кожен виграв необхідну для себе річ.

У другій частині концертної програми порадували гарними виступами Дмитрівська вокальна група «Зорецвіт», вокальний колектив «Плосківчаночка» та ініціативна вокальна група «Молодички» з вулиці Молодіжної села Дмитрівки.

Почастували гостей та учасників заходу смачною кашею кухарі: Анатолій Подвиженко, Віталій Ціцей, Віктор Чабан та Ольга Дебела.

Організатори свята подякували за спонсорську допомогу у проведенні Дня села Юрію Фесуну (ТОВ ВКК «Асторія»), Олександру Діденку (ФГ «Фолаут»), Геннадію Дебелому (ФОП «Дебелий»), Едуарду Хачатряну (ФГ «Стар-Індастрі»), Сергію Касапенку (ФОП «Касапенко»), Сергію Чулюкову (ФОП «Чулюков»), одноосібникам: Сергію Усаченку, Євгену Лопатюку, Антону Осадчому, Віктору Шумському, Альоні Прудкій та депутатам Геннадію Дебелому та Юлії Магдій.

Подякували всім людям, які завжди підтримують та приходять на допомогу в організації толок та прибирання села.

Святкування завершилися святковим фейєрверком.

Отож залишається побажати громаді й надалі такої ж згуртованості, яку вони проявили під час святкування Дня села.

Наш кор.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше