Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

З 1 січня 2024 року вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи

Інформація
18.01.2024

Звертаємо увагу платників податків – фізичних осіб, що з 01.01.2024 вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), у зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мінюсті 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873. 

Нова форма декларації передбачає відокремлення податкових зобов’язань по податку на доходи фізичних осіб (далі – податок) при визначенні мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ) фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (у тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь. Водночас звертаємо увагу, що сплата податку при визначенні МПЗ фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) здійснюється за кодом бюджетної класифікації «11010500 – податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування».

Крім того, змінився порядок розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету у зв’язку із використанням права на податкову знижку за витратами, понесеними відповідно до пункту 166.3 статті 166 розділу IV Податкового кодексу України (далі – Кодекс), крім витрат, зазначених у підпункті 166.3.10 пункту 166.3 статті 166 розділу IV Кодексу (додаток Ф3 до декларації). 

Головне управління ДПС у Кіровоградській області

Новини на цю ж тему

Інформаційний дайджест від головного управління ДПС у Кіровоградській області

Як правильно звірити стан розрахунків? Роз’яснення з питань оподаткування спадщини та подарунків. Чи переноситься право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року на наступні податкові роки? Оподаткування нецільової благодійної допомоги та інше.
Інформація
06.03.2024

Інформаційні матеріали від головного управління ДПС у Кіровоградській області

Інформаційні матеріали від головного управління ДПС у Кіровоградській області
Інформація
26.02.2024

Мобільний застосунок «Моя податкова»

Мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС доступний на телефони як на платформі Android, так і iOS!
Інформація
11.12.2023

Компенсація за пошкоджене чи знищене нерухоме майно громадянина не оподатковується

Не оподатковується дохід громадянина, отриманий як компенсація за пошкоджене чи знищене нерухоме майно відповідно до Закону № 2923-IX
Інформація
08.12.2023

Застосунок «Моя податкова» від ДПС: що це і як ним користуватися

Віднедавна користувачам доступний мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС. Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS!
Інформація
08.11.2023

Щодо порядку оподаткування податком на доходи фізичних осіб і військовим збором доходу у вигляді благодійної допомоги, яка виплачується внутрішньо переміщеним особам міжнародними благодійними організаціями

Правові основи благодійної діяльності в Україні, у тому числі створення, формування та здійснення діяльності благодійних організацій, визначено у Законі України від 5 липня 2012 року № 5073-VI «Про благодійну діяльність та благодійні організації» (далі – Закон № 5073).
Інформація
08.11.2023

Терміни сплати МПЗ

Визначення загального МПЗ фізичним особам, які не зареєстровані як фізичні особи – підприємці, здійснюється контролюючими органами за податковою адресою таких осіб до 1 липня року, наступного за звітним.
Інформація
23.10.2023

Особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»

Інформуємо про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»
Інформація
20.10.2023

Реєстрація РРО/ПРРО в контролюючих органах – передумова початку господарської діяльності, пов’язаної з продажем товарів/наданням послуг

Суб’єкти господарювання, на яких поширюється дія Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», для здійснення розрахункових операцій в готівковій та/або безготівковій формі зобов’язані зареєструвати РРО або ПРРО...
Інформація
20.10.2023

Безкоштовні версії ПРРО - це сучасні та зручні застосунки від ДПС, які допоможуть суб’єктам господарювання дотримуватися вимог податкового законодавства

Знам’янська ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській нагадує суб’єктам господарювання, що застосування РРО або ПРРО при здійсненні розрахункових операцій є обов’язковим, зокрема, для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку 2 – 4 групи
Інформація
10.10.2023

До уваги платників податків – фізичних осіб щодо мінімального податкового зобов'язання

Фізичні особи, які мають у власності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) земельні ділянки, що розташовані за межами населених пунктів та віднесені до сільськогосподарських угідь, мають сплачувати мінімальне податкове зобов'язання.
Інформація
10.10.2023

Офіційне працевлаштування - це економічні та соціальні гарантії, визначені трудовим законодавством

Головне управління ДПС у Кіровоградській області  нагадує, що офіційне працевлаштування – це трудові відносини між найманим працівником і роботодавцем, які регулюються Кодексом законів про працю України (КЗпП).
Інформація
16.08.2023

Право на отримання податкової знижки на навчання

Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує, що податкова знижка – це можливість повернути частину сплаченого податку на доходи за певні послуги, які були здійснені протягом звітного року.
Інформація
16.08.2023

Включення до Реєстру волонтерів тепер також у ЕК «Для громадян»

Подання заяви про включення до Реєстру волонтерів в електронній формі в Електронному кабінеті можливо у режимі «Заява до Реєстру волонтерів» у ЕК «Для громадян» або у «Введення звітності» режиму «Додатково»
Інформація
16.08.2023

Як оподатковуються податком доходи фізичних осіб об'єктів спадщини та подарунків

Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує, що п. 174.2 ст. 174 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) встановлені правила оподаткування податком на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) об'єктів спадщини.
Інформація
16.08.2023

Електронний кабінет забезпечує платникам можливість перегляду стану особових рахунків зі сплати податків та зборів

В Електронному кабінеті, розміщеному на офіційному вебпорталі ДПС, платники податків мають змогу переглянути власні особові рахунки зі сплати податків, зборів та інших платежів та дізнатись стан розрахунків з бюджетом (наявність боргу, переплати, тощо)
Інформація
16.08.2023

Як можна перевірити розрахунковий документ (чек), виданий ПРРО, що працює в режимі оффлайн?

Головне управління ДПС у Кіровоградській області інформує, що у розрахунковому документі (чеку) має обов’язково бути наявна позначка про проведення розрахункової операції в режимі офлайн.
Інформація
16.08.2023
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше